Пам`ятати заради майбутнього

2016-05-06

Кожен прийдешній рік все далі і далі віддаляє нас від тих історичних подій, коли мільйони людей у всьому світі полегшено зітхнули від кривавих подій, винуватцями яких у 1939 році стали нацистські окупанти, потвори у людському обличчі, ненажерливі кати і вбивці.

Жахливі цифри статистики говорять наступне: втрати СРСР у Другій світовій війні склали 26,6 мільйона людських життів. Загальні втрати Німеччини - трохи менше 6 мільйонів.Україна ж заплатила за Перемогу найбільшу ціну.

Загальні демографічні втрати України – включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими й тими, що рушили у вигнання разом із відступаючими нацистами становлять не менше 14 млн. чоловік. Це втрати найбільші й не порівнянні із втратами інших країн і народів у Другій світовій війні.

6 травня у нашому навчальному закладі також відбувалися вшанування до Дня пам`яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. І так приємно бачити і відчувати проникливість даними подіями нашого підростаючого покоління. З особливим трепетом та чуйністю наші вихованці донесли до кожного присутнього в залі слова, які змушували, не стримуючи емоцій, пролитися гірким сльозам втрат як за тими, хто 71 рік тому приніс перемогу світові і хто нині відстоює суверенність і цілісність України, віддаючи найдорожче – життя. Талановиті діти (Теличук Богдана, Денисенко Владислав, Ремез Юлія, Сахацька Галина, Барбул Анастасія, Щипанський Сергій, Беліменко Олександр, Крестін Сергій, Воробйова Юлія, Обидьоннова Ірина, Крекотень Марина, Павлюк Дмитро, Чермних Тетяна, Стукальський Богдан, Омельченко Дарина, Якименко Ангеліна, Бідненко Олександра та Гасанова Каміла) змогли передати глядачам у залі найголовніше – усвідомлення хиткості миру та спокою, який легко втратити і так важко відновити.

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi